Rust, ruimte en groen - een feest om hier te wonen!

13 augustus 2020

Wat is het toch een leuk project de Weypoortsche Reede. In het lint langs de Oude Rijn zijn de 15 kavels van Weypoortsche Reede gesitueerd en straks 15 woningen met tevreden bewoners.

Aan het woord is makelaar Jacques de Koning. “Echt gaaf, de mensen wie ik spreek en die zich laten informeren over de mogelijkheden voelen precies wat het is om te wonen in het Groene Hart. De rust, de ruimte, het blauw en groen en daar middenin wonen, dat is echt heerlijk! Iedere morgen bij het ontbijt groet je de vogels, is het wolkendek weer anders en geniet je van de natuur. Ja, het selecteert zichzelf en ik zie nu al dat de toekomstige bewoners geraakt worden door de kwaliteit van de omgeving en dat maakt het wonen straks voor hen extra plezierig.”

In juni heeft de ontwikkelaar GREEN het besluit genomen om te starten met bouwen, vertelt Jacques. “Eind juli is de bouwvergunning verstrekt en recent verkochten wij de laatste woning van de 4 twee-onder-een-kapwoningen! Bij de 1e paal, ergens rond 1 oktober aanstaande, zijn de kopers een collectief en heeft iedere voordeur een eigenaar, dat is toch fantastisch?

Dan resteren er nog 11 kavels . Dat klopt als een bus. Maar ook de eerste 5 kavels zijn al gereserveerd en een van de kopers wil nog dit jaar starten met bouwen. De architect, Ben Kraan uit Bodegraven, heeft voor deze 5 kopers al unieke woningen in concept ontwikkeld en in een bewegende presentatie gezet. Je krijgt dan een heel goed beeld van de ‘doorkijkjes’ naar het water en je voelt direct de bijzondere sfeer van het gebied. Echt, het is een feest om hier straks te mogen wonen!

Iedere week is er wel iets nieuws bij dit project en dat maakt het boeiend en uitdagend. De komende maanden de start van de bouw van de 4 twee-onder-een-kapwoningen en ook het detailleren van de woningen van de 5 verkochte kavels, welke volop in ontwikkeling zijn. Het kan niet anders dan dat deze inspirerende beelden ook weer nieuwe toekomstige bewoners opleveren met als resultaat dat straks alle kavels verkocht zullen zijn. Het jaar daarop zal je zien en beleven dat Weypoortsche Reede als een gaaf plan gerealiseerd is.

De Scheggen, de doorkijken, met de architectuur in een gelaagdheid vanaf de Weypoort naar de Oude Rijn en een verschillend materiaalgebruik: iedereen is er laaiend enthousiast over!

Het mag ook best een keer gezegd worden; Knap staaltje werk van de ontwikkelaar GREEN.”

Jacques de Koning
Directeur van De Koning makelaars